Workshop

1) Het Paard als leermeester en spiegel, een bijzondere ontmoeting tussen mens en paard.

De dag begint met een korte kennismaking met elkaar en een uitwisseling van paardenervaringen. Daarna gaan we naar de paarden en doen we eerst wat observatieoefeningen in de kudde. Het zal niet lang duren of je wordt gegrepen door de rust en de interactie die er tussen de paarden zichtbaar is. Je kunt je fantasie laten gaan en ontdekken wat jij met ze zou willen beleven. Ondertussen ben je al opgenomen in de kudde, ze hebben al gezien wie je bent en hoe je doet. Misschien word je zelf wel door een paard geobserveerd en heb je het gevoel dat ze je iets willen zeggen. Als dat zo is, ben je zeker niet de eerste! Paarden zijn erg goed in het lezen van lichaamstaal en door naar je te kijken en luisteren, weten ze al veel van je. Ze gaan bijvoorbeeld heel voorzichtig om met iemand die een beetje bang voor ze is en gedragen zich weer veel losser tegen iemand die duidelijk paardenervaring heeft. Ook je emoties, of je je die nu bewust bent of niet, lezen ze op die manier. Ze reageren op je gevoelens en houden je daarmee als het ware een spiegel voor. Zo’n ontmoeting kan dus best confronterend zijn en tegelijkertijd heel leerzaam om te voelen wat je eigenlijk uitstraalt naar anderen toe. Zeer bruikbaar in het dagelijks leven. Dan is er een lunch voor de mensen en de paarden krijgen hooi.  In de middag gaan we nogmaals met de paarden aan het werk en nu kun je kiezen met welk paard je iets wilt ervaren. Je kiest er dan eentje uit de groep en zo’n keuze maak je intuïtief. Je voelt dan wat dit paard met je doet hoe het op je reageert. Kun je er mee samenwerken of spelen en welke bronnen boor je daarmee in jezelf aan? Voor verdere informatie over de werkwijze en de visie in het werken met de paarden kun je op de website lezen.

2) Open je hart voor de liefde

  Ben je het gevoel van liefde een beetje kwijtgeraakt in je leven?

Of al vele jaren op zoek naar de ‘ware liefde’ en ben je steeds weer op nieuw teleurgesteld in relaties? Of ben je nooit die juiste tegengekomen omdat er maar weinig kunnen voldoen aan het ideale beeld dat je hebt van je toekomstige geliefde?

Misschien ben je nu op het punt in je leven beland dat je bereid bent om werkelijk je hart voor de liefde te openen. Paarden hebben een speciale missie wat betreft het openen van het hart van de mens. Ze kunnen je helpen in je zoektocht naar liefde en ze kunnen je het gevoel laten beleven. Misschien kijkt het paard je heel diep in je ogen en voel je iets ontwaken binnen in je. Of het paard gaat heel zachtjes met z’n lippen door je haar. Wat je dan voelt is zo bijzonder en kan niet anders dan pure liefde zijn.

En daar is opnieuw het begin van jouw liefde, voor jezelf, voor je omgeving.

Want de liefde is er, altijd, als je het maar weer kunt voelen in je hart! Het paard helpt je daarbij, je koestert je het en kun je het laten groeien.

In de workshop LIEFDE kun je dit ervaren.

.
Informeer naar de verdere mogelijkheden. Maatwerk is mogelijk, individueel en voor groepen op afspraak. Waar: De Vrije Teugel, Wilgepad 5 Boerakker, 9362 VH Boerakker tel.: 06 52150417 Kosten: 150 euro, inclusief koffie thee en lunch, voor studenten en eigen clienten, geldt een korting van 30 euro Voor wie: Mensen die geïnteresseerd zijn in communicatie tussen paard en mens. Ervaring met paarden is niet nodig, interesse wel.